Vakuumska komora VO


Sušenje hrane, kozmetike, ur, knjig, tiskanih vezij ali brizgalnih kalupov:
opremite vakuumsko komoro po svojih željah!

 
Memmert Slovenija
  Vakuumska komora

Vakuumska sušilna komora VO nežen velikan v laboratoriju

S kratkim časom segrevanja, natančnim nadzorom temperature in turbo sušenjem, vakuumska komora VO pokaže vso svojo moč. Optimalno poskrbi za polnitev občutljivo na temperaturo ali kisik in snovi kot so kozmetika, hrana, ure, knjige, tiskana vezja in druge elektronske komponente z neprimerljivo nežnostjo pri sušenju. Neposredni stik polnitve in grelnih odstranljivih polic zagotavlja v vseh modelih vakuumskih komor hiter in enakomeren nadzor temperature brez izgube toplote.
 • Nadzorovano temperaturno območje do +200 °C
 • 3 modelne velikosti (29 l, 49 l in 101 l)
 • dovršena tehnologija nadzora, ki temelji na najvišjem zmogljivostnem razredu 'Perfect'
 • VDE-testirana konstrukcija vrat z varnostnim steklom
 • Opcijski nadzor črpalke: Optimiziran proces spiranja membran črpalke po potrebi in izhodni signal za vklop/izklop črpalke

Natančno prilagojena vaši nalogi

Toliko funkcij kolikor je potrebno, toliko individualnosti kot je mogoče! Osnovna verzija VO vakuumske sušilne komore vključuje grelno polico, USB vmesnik, programsko opremo CELSIUS in spominsko kartico MEMory Card. Natančno prilagodite opremo komore vaši nalogi in plačajte le opcije, ki jih dejansko potrebujete. 
 • Opcijski dovod za inertni plin: digitalno programsko krmiljen vhod za inertni plin z zmanjšanjem pretoka
 

Premium opcije v 'Premium' modulu

Za zahtevne naloge lahko izberete 'Premium' modul katerega vsebina je odvisna od modelne velikosti. Poleg dovoda za inertni plin, 'Premium' modul vključuje en (VO 200) oziroma dva (VO 400, VO 500) dodatna priključka za grelno polico, eno dodatno termopolico (samo VO 400 in VO 500), lovilni pladenj in vmesnik za priklop tiskalnika. 


Občutno krajši časi gretja in obdelave v vakuumski komori

Vsaka od največ štirih aluminijastih grelnih polic, ki jih lahko vstavite po potrebi, je opremljena s svojim grelcem in senzorji. Ločene krmilne elektronike se natančno odzivajo na različno vrsto polnitve oziroma vlago in vzdržujejo enako prednastavljeno temperaturo na vseh uporabljenih nivojih. Zaradi neposrednega stika grelne police s polnitvijo, so časi gretja in obdelave v vakuumski sušilni komori VO krajši za približno 75% v primerjavi s standardnim sušilnikom.   

Če je potrebno posušiti večjo količino prahu ali granulata v vakuumski komori, pridejo v poštev vakuumski cikli, ki jih nudi MEMMERT kot edini proizvajalec na svetu. Lahko nastavite dve vrednosti vakuuma, med katerima tlak kontrolirano oscilira. Na ta način je v kratkem času vedno znova na voljo velika količina suhega zraka, ki absorbira vlago, ki je takoj izločena preko vakuumske črpalke.


Aluminijaste grelne police za optimalno temperaturno porazdelitev

Za doseganje optimalne temperaturne porazdelitve na vseh grelnih nivojih v komori, so grelne police naše vakuumske sušilne komore, standardno izdelane iz anodiziranega površinsko oplemenitenega aluminija. Za delo z visoko korozivnimi materiali priporočamo opcijsko izbiro na kemikalije odpornih grelnih polic iz nerjavečega jekla, iz našega seznama dodatne opreme.


Nerjaveče jeklo – vakuumska komora (skoraj) za večnost

Več kot 65 let stalnega razvoja, kot tudi številne povratne informacije iz praktičnih izkušenj uporabnikov so vgrajene v vsaki od naših naprav:
 • Skoraj v celoti izdelane iz visoko kvalitetnega nerjavečega jekla 1.4301, korozijsko odpornega in enostavnega za čiščenje.
 • Posameznim napravam prilagojena tehnologija gretja zagotavlja natančno in homogeno uravnavanje temperature, neodvisno od volumna komore in polnitve
 • Ogromno možnosti programiranja in dokumentiranja z uporabo vgrajenih komunikacijskih vmesnikov, integriranega pomnilnika, programske opreme Celsius in spominskih kartic.
 • 3-letna garancija z možnostjo podaljšanja za 1 leto (razen na obrabne dele).
 • Vsaka polica ima priložen kalibracijski certifikat za temperaturo +160 °C pri 50 mbar
 • Vsaka naprava je varnostno preizkušena in nosi naslednje oznake

 
Tehnične lastnosti vakuumskih komor

Modelna velikost 200 400 500
Notranjost    Volumen l 29 49 101
  Širina mm 385  385 545
  Višina mm 305  385 465
  Globina mm 250  330 400
  Priloženo število polic kos 1  1 1
  Največje število polic kos 3  4 4
  Dovoljena nosilnost police kg 20  20 20
  Dovoljena nosilnost komore kg 40  60 60
Zunanjost Širina
mm 550  550 710
  Višina
mm 600  680 760
  Globina brez ročice vrat (+38 mm ročica) mm 400  480 550
Ostale lastnosti Moč pri 230V, 50/60 Hz, 1 faza W 1200  2000 2400
  Neto teža kg 58  82 120
Temperatura Nadzorovano temperaturno območje °C vsaj 5 °C nad temp. okolice do +200 °C
  Območje nastavitve temperature °C +20 do +200
  Natančnost nastavitve temperature °C do 99,9: 0,1 / od 100,0: 0,5
  Temp. odstopanje časovno (alu police) K <= ±0,3
  Temp. homogenost na površini pri +160°C/50 mbar
(alu police)
K <= ±2
Tlak Nadzorovano območje tlaka mbar 10 do 1100 (prikaz 5 do 1100)
  Natančnost prikaza tlaka mbar 1
  Dovoljen končni vakuum mbar 0,01
  Največja stopnja uhajanja bar/h 0,01
Modelna oznaka VO200
VO400
VO500


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke